Povijest

Kad bi stijene sa zapadne strane senjskog brda Nehaj mogle pričati, ispričale bi fantastičnu sportsku priču. Nagledale su se one od davne 1964. godine vrhunskih malonogometnih poteza, fantastičnih domaćih i stranih momčadi te naslušale navijanja brojne publike koja je posjećavala tradicionalni Malonogometni turnir Tenis.

Svoje čudno ime senjski malonogometni turnir duguje činjenici da se na mjestu današnjeg igrališta Tenis – zaista i igrao tenis, i to na zemljanoj podlozi. Kad je igralište konačno betonirano, počeli su se održavati malonogometni turniri koji su ispočetka okupljali tek nekolicinu senjskih momčadi.Turnir je s godinama porastao do razine koju organizacija nije mogla ni zamisliti.

Prijavljenih momčadi bilo je sve više, a utakmice su se odigravale usred dana jer isprva nije bilo reflektora. Tenis se u 80-im godinama prošlog stoljeća etablirao kao jedan od tri najjača malonogometna turnira u bivšoj Jugoslaviji. Nerijetko se u vrijeme održavanja turnira u Senju moglo sresti domaće i strane nogometne zvijezde kao što su Davor Šuker ili Ćiro Blažević.

Nakon Domovinskog rata, turnir je doživio pad u kvaliteti i posjećenosti, no ove se godine vraća u novom, poboljšanom izdanju, uz bogat nagradni fond te mnoge popratne sadržaje.

Tenis se vratio, vratite se i vi na tribine ili prijavite svoju momčad i uživajmo svi zajedno u vrhunskom malom nogometu!