post

Otvoren Malonogometni turnir Tenis Senj

Započeo je 55. Malonogometni turnir Tenis Senj svečanim otvaranjem i dodjelom zahvalnica svima koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprinijeli razvoju turnira.

Čast da otvore turnir imale su momčadi MNK Lopara i Fran Krsto Frankopan iz Kraljevice. Ove sezone na senjski turnir prijavilo se 38 malonogometnih momčadi iz cijele Hrvatske. Turnir je kao predstavnik organizacijskog odbora i Turističke zajednice Grada Senja otvorio predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović Beli te kao predstavnik Grada v.d. pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Grada Senja Jure Tomljanović.

Najbogatiji program očekuje nas u konkurenciji seniora u kojoj će nastupati 15 momčadi, a naslov prvaka branit će momčad Pimonta koja je prošle godine slavila u finalu protiv Dinocopa. Na veteranskom turniru zaigrat će osam momčadi, a senjska momčad Cimpa Rampa prošlogodišnji je pobjednik te će ovog ljeta pokušati obraniti svoju titulu.

Turnir za mlađe kategorije podijeljen je u dva dijela. U konkurenciji do 13 godina (U13) nastupat će pet momčadi, dok će u konkurenciji do 15 godina (U15) nastupiti deset momčadi. Malonogometni turnir Tenis Senj organiziraju MNK „Alumnus“ kao vodeći član organizacije te Društvo Senjana u Zagrebu i prijatelja Senja „Nehaj” kao član organizacije, a pokrovitelji su Grad Senj i Turistička zajednica Grada Senja.

Ukupni nagradni fond je 55 000 kn, a turnir traje do nedjelje. Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja, MNT Tenis 2019. godine donosi i neke promjene i iznenađenja. Propozicije su nešto izmijenjene kako bi se dobilo na dinamičnosti i atraktivnosti utakmica.

Tako će seniori samo u završnoj fazi turnira igrati dva puta po 20 minuta u utakmici, dok će veterani igrati utakmice u trajanju od dva puta po 15 minuta kroz cijeli turnir. Isto tako, iako je smanjeno vrijeme igre, fond nagrada je povećan na turniru za veterane. Kako bi turnir dobio pozornost kakvu zaslužuje, ići će i televizijski prijenos uživo – finalni dan očekuje se izravan prijenos na SPTV-u.

U suradnji s generalnim sponzorom Zagrebačkom pivovarom dogovorene su i posebne nagradne igre za najsretnije i najspretnije natjecatelje i gledatelje. Također, u pripremi su dva partyja koja će ove godine biti na samome RSC Tenisu, nakon završetka sportskog dijela natjecanja 21. i 22. 6. Vidimo se na Tenisu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *