post

Riječ organizatora: Finale turnira prenosit će televizija, a Tenis će ove godine ponuditi puno više od nogometa

Prijave za novo izdanje Malonogometnog turnira Tenis Senj već su u punom jeku. Počele su 1. svibnja, a momčadi su se već skupile i počele prijavljivati na jubilarno 55. izdanje slavnog senjskog malonogometnog turnira.

Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja, MNT Tenis 2019. godine donosi i neke promjene i iznenađenja, a o sve nam je to približio jedan od članova organizacijskog odbora Milan Martulaš.

“Turnir će se odigrati u kontinuitetu unutar jednog tjedna u periodu s početkom najranije 18. 6., a završetkom do 25. 6., što će ovisiti o ukupnom broju prijavljenih ekipa. Za ovakav raspored odlučili smo se na sugestije momčadi koje su igrale na prošlom turniru”, rekao je Martulaš.

Propozicije su također nešto izmijenjene kako bi se dobilo na dinamičnosti i atraktivnosti utakmica. Tako će seniori samo u završnoj fazi turnira igrati dva puta po 20 minuta u utakmici, dok će veterani igrati utakmice u trajanju od dva puta po 15 minuta kroz cijeli turnir. Isto tako, iako je smanjeno vrijeme igre, fond nagrada je povećan na turniru za veterane.

A kako bi turnir dobio pozornost kakvu zaslužuje, ići će i televizijski prijenos uživo.

“Finalni dan imat ćemo izravan prijenos na SPTV-u, a u pripremi je i live stream polufinala”, najavio je organizator.

A kakav bi turnir na Tenisu bio bez sudjelovanja mladih nogometaša? Tradicionalno će na njemu sudjelovati mlađe kategorije koje se također mogu prijaviti.

“Ove godine mlađe kategorije ćemo razdvojiti na U-15 (2004) i U-13 (2006), slično kao i na Zimskoj malonogometnoj ligi Senj uz određene nagrade za najbolje momčadi koje je osigurao naš tehnički sponzor Alpas Hrvatska”, objasnio je Martulaš pa nastavio: “Turnir za mlađe dobne kategorije bit će koncipiran tako da se svaka kategrija odigra u jednom danu, odnosno maksimalno u dva dana, kako bi ekipe koje dolaze izvan Senja na ‘sportski vikend’ mogle imati priliku i uhvatiti kupanje na plaži.”

A da se turnir ne bi sveo samo na nogomet, kao i prošle godine sudionici i posjetitelji će se moći i odlično zabaviti.

“Ove godine u suradnji s našim generalnim sponzorom Zagrebačkom pivovarom dogovorili smo posebne nagradne igre za najsretnije i najspretnije natjecatelje i gledatelje. Također, u pripremi su dva partyja koja će ove godine biti na samome RSC Tenisu, nakon završetka sportskog dijela natjecanja 21. i 22. 6. Usto, gledatelje očekuje i revijalna utakmica na otvorenju veteranskog turnira”, rekao je Martulaš te pozvao na prijave sve momčadi iz Senja, ali i one koje su izvan grada:

“Prijave traju sve do 16. 6., kada će biti izvlačenje skupina na Kuli Nehaj.
Svim ekipama izvan Senja, točnije na udaljenosti većoj od 50km, omogućit ćemo odigravanje utakmica skupine u jednom danu!”

Još uvijek niste prijavili svoju momčad? Vrijeme je da to učinite. Kratke i jasne upute pogledajte OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *