Malonogometni turnir Tenis vraća malonogometne majstore u Senj

Kad bi stijene sa zapadne strane senjskog brda Nehaj mogle pričati, ispričale bi fantastičnu sportsku priču. Nagledale su se one od davne 1964. godine vrhunskih malonogometnih poteza, fantastičnih domaćih i stranih momčadi te naslušale navijanja brojne publike koja je posjećavala tradicionalni Malonogometni turnir Tenis.

Svoje čudno ime senjski malonogometni turnir duguje činjenici da se na mjestu današnjeg igrališta Tenis – zaista i igrao tenis, i to na zemljanoj podlozi. Kad je igralište konačno betonirano, počeli su se održavati malonogometni turniri koji su ispočetka okupljali tek nekolicinu senjskih momčadi.

Turnir je s godinama porastao do razine koju organizacija nije mogla ni zamisliti. Prijavljenih momčadi bilo je sve više, a utakmice su se odigravale usred dana jer isprva nije bilo reflektora. Tenis se u 80-im godinama prošlog stoljeća etablirao kao jedan od tri najjača malonogometna turnira u bivšoj Jugoslaviji.

Nerijetko se u vrijeme održavanja turnira u Senju moglo sresti domaće i strane nogometne zvijezde kao što su Davor Šuker ili Ćiro Blažević. Nakon Domovinskog rata, turnir je doživio pad u kvaliteti i posjećenosti, no ove se godine vraća u novom, poboljšanom izdanju.

Momčadi su raspoređene u tri kategorije uz bogat nagradni fond te mnoge popratne sadržaje. Tenis se vraća, vratite se i vi na tribine ili prijavite svoju momčad i uživajmo svi zajedno u vrhunskom malom nogometu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *